ANGELA CIOCHINĂ

17 aprilie  1955  în comuna Urecheni, judeţul Neamţ – 7 iulie 2015, București.

Între 1968-1969 participă la concursul TV Steaua fără nume.

În anul1971, participă la Festivalul interjudeţean „Florile Ceahlăului ”– de la Piatra Neamţ, unde  interpretând melodiile A doua tinerețe – compozitor George Grigoriu şi Uitarea  – Radu Şerban, obţine locul II şi trofeul „Floarea de argint”. Participă la festivalul  „Floarea de Lotus“ – Oradea, unde obţine premiul I.

În anul 1973 participă la Festivalul „Vlăstarele cântului“ – Iaşi unde obţine premiul Uniunii compozitorilor şi muzicologilor. Pe data de 12 aprilie câștigă prima etapă a concursului TV Steaua fără nume.

Între  anii 1974-1978  urmează cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ – Bucureşti,   – Facultatea de compoziţie şi muzicologie, unde îi are ca şi profesori pe: Petre Brâncuşi la teoria muzicii, Victor Giuleanu – teorie solfegii şi pe Carmen Petra Basacapol. În aceeași perioadă urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, secția cant

În anul 1975 participă   laFestivalul de muzică uşoară de la Amara unde obţine trofeul Festivalului.

Între  anii 1975-1981 realizează o serie de turnee cu Ansamblul artistic al U.T.C.

În anul 1976, pe data de 29 ianuarie participă la Finala Concursului Tv Steaua fără nume, unde obține trofeul. La Festivalul Național al Artei Studențești de la Galați obține Premiul I. Compozitorul George Grigoriu îi încredințează primele compoziții: Cât vom fi noi; Odată cu cântecul; Ore. În perioada 26-31 iulie participă al Festivalul Naționale de Muzică Ușoară Mamaia’76  unde melodia Azi aici, acum  – compozitor Gelu Solomenescu obține mențiune, melodia Odatp cu cântecul – compozitor George Grigoriu,obține Premiul I, iar melodia Definiție – compozitor Florin Bogardo obține Premiul III. În perioada 5-8 august susține recital la Festivalul Tinereții de la Amara  – Ediția IX

În anul 1977, în perioada 1- 4 septembrie susține recital la Festivalul Tinereții de la Amara  – Ediția X. Casa de discuri “Electrecord” editează primul album solo în format EP Angela Ciochină.

În anul 1978, este angajată la formaţia de estradă a Casei Centrale a Armatei, Ansamblul artistic al Armatei. În perioada 3- 5 august susține recital la Festivalul Tinereții de la Amara  – Ediția XI.

Între 1978-1981 realizează o serie de turnee cu Ansamblul Artistic Doina al Armatei.

În anul 1981 participă   la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară de la Dresda (Republica Democrată Germană) unde obţine Premiul III. pe data de 14 martie Concursul TV Șlagăre în devenire   Ediția III. Pe data de 18 aprilie Concursul TV Șlagăre în devenire   Ediția IV, unde melodia Salcâmul de pe strada mea obține Premiul Juriului

În anul 1984, pe data de 21 iulie participă  Concursul TV Șlagăre în devenire – Vară românească    Ediția XV, unde melodia Vara în țara mea  – compozitor Romeo Vanica obține Premiul de Popularitate. În perioada 30 august – 2 septembrie  participă al Festivalul Naționale de Muzică Ușoară Mamaia’84  cu compoziția proprie Câmp fără popas și cu melodia Un copil  – compozitor Jolt Kerestely.

În anul 1985, la casa de discuri Electrecord, apare un lp cu muzica semnată de Victor Socaciu. În perioada 1- 4 august susține recital la Festivalul Tinereții de la Amara  – Ediția XVIII.

În anul 1986, între 13-16 februarie participă la Concursul de Creație de Muzică Ușoară Românească Melodiile anului Melodii 85  secțiunea Muzică de dans în primă audiție  cu melodia Spune-mi.  La casa de discuri Electrecord, apare un lp cu muzica semnată de Victor Socaciu.  Pe data de 13 decembrie participă  Concursul TV Șlagăre în devenire Ediția XX, cu  propria compoziție Cântec drag din țara mea. 

În anul 1989, în luna septembrie  participă   la cea de a III a ediție a Concursului de Muzică de Dans de la Costinești. În perioada 3- 6 august susține recital la Festivalul Tinereții de la Amara  – Ediția XXII. Pe data de 7 octombrie în cadrul emisiunii Toamnă românească va interpreta în duet cu Daniel Iordăchioaie melodia Un anotimp de dor – compozitor Viorel Gavrilă. Aceasta va fi ultima ei apariție.

 

Mulțumesc: Mircea Nicolau

http://topromanesc.ro/angela-ciochina-interpreta-cu-un-simt-muzical-deosebit-si-un-auz-perfect/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.